Webbdesign

Webbdesign

Förmågan att producera estetiskt tilltalande webbdesign med hög användarvänlighet är nyckeln bakom varje framgångsrik webbsatsning. Med kunskap bygger vi en webbplats som är välstrukturerad och blir ett kraftfullt verktyg för att marknadsföra era tjänster och produkter.

För att ta ta vara på och stärka ert varumärke, utformar vi webbplatsen efter den grafiska profil och det formspråk ni använder i er befintliga marknadsföring.

Det är vanligt att större företag eller organisationer har färdiga designmanualer för sin grafiska profil. Om sådan finns utgår vi från den i vårt arbete med er webbdesign.

Vi lägger även mycket stor vikt vid sökmotoroptimeringen (SEO), så att era besökare hittar till era produkter när de söker med Google, Yahoo och andra sökmotorer.

Det går även att dra nytta av sociala medier, som Facebook, Twitter och videotjänster som Youtube, Vimeo mm. Man kan lägga in funktioner för att interagera med de olika sociala plattformarna.

Det är idag mycket vanligt att företag lägger produktdemonstrationer och instruktioner på Youtube. På vår showcase-sida finns det ett exempel på hur man integrera Youtube-filmer på en webbplats. Klicka här för att komma dit.

Sökmotoroptimering (SEO)

Webbdesign - SEO - Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering kallas även för SEO (Search Engine Optimization), och går ut på att synliggöra olika webbplatser genom att generera en så bra plats som möjligt på internets sökmotorer. Man utgår från de sökbegrepp som besökaren använder när de gör webbsökningar efter tjänster och produkter. Med relevanta nyckelord och beskrivningar så får er webbsida bättre rankning vid sökningar.

Vi jobbar mest med att optimera webbdesign för Google, som är den mest använda sökmotorn.

Vi håller oss även uppdaterade med utvecklingen på området, eftersom det kontinuerligt utvecklas nya parametrar för hur webbsidor bedöms och placeras vid sökningar.

Våra utvecklingsplattformar

Webbdesign - WordPress Logotype

Vid webbdesign använder vi oss av publiceringssystemet WordPress, en plattform som idag driver över 17 % av alla webbplatser på Internet och innehar mer än 50 % av den totala marknaden för CMS (Content Management Systems).

WordPress är en mycket flexibel plattform för webbdesign som har näst intill oändliga anpassningsmöjligheter.

Den är också baserad på öppen källkod. Det innebär att det inte blir några licenskostnader eller månadsavgifter. Det innebär även en flexibilitet för er och att man inte blir leverantörsberoende. Ni betalar bara för utveckling/anpassning av webbdesign och själva driften hos webbhotellet.

Exempel på användningsområden:

  • Produkter
  • Kampanjer
  • Nyhetssidor & Bloggar
  • Företagswebbsidor
  • E-handel
  • Intranet

Vår specialitet är att skräddarsy och optimera webbdesign för maximal prestanda även om man har stora mängder bilder, foton, filmklipp och andra statiska filer.

Responsiv webbdesign för mobila enheter

Webbdesign - Responsiv för mobil

Surfning från mobila enheter ökar mer och mer. Man beräknar att 50% av all surfning idag sker från mobila enheter, som smartphones och surfplattor. Då är det viktigt att man tar hand om dessa besökare på ett bra sätt. Eftersom det finns en uppsjö av olika mobiltelefoner och surfplattor med olika egenskaper och skärmupplösningar är det viktigt att  man har en webbdesign som automatiskt anpassar sig till den typ av enhet som används (responsiv design).

E-learning, Forum och Communities

Webbdesign - E-learning

Vi har även en gedigen erfarenhet av att utforma kurser, kunskapsprov och certifieringar.

Vi arbetar i Joomla och Moodle och andra plattformar.

  • Utbildningsportaler för kurser och kunskapsprov.
  • Communities och liknande.

Vi kan även bygga diskussionforum. Ett populärt program för detta heter phpBB.

Man kan använda det som ett komplement till er webbplats för att skapa ett mervärde för era kunder.

Användningsområden kan vara att skapa en mötesplats för era kunder. Det kan även användas som kund- och supportforum för att hjälpa era kunder om de behöver support eller annan hjälp med era produkter eller tjänster.

Online-butik, E-handel

Webbdesign - Online Shopping - E-handel

För att lyckas med er E-handel måste man tänka på användarvänligheten för era besökare, stilren design och enkla pedagogiska steg fram till kassan när besökaren genomför sitt köp.

Vi använder oss av bland annat WooCommerce, som är en väldigt anpassningsbar och flexibel lösning för online-butiker. Vi hjälper även till med betalningslösningar för er online-butik.

Vi utför webbdesign även för andra plattformar vid behov. Alla plattformar har sina fördelar och egenskaper. Det beror på vad som passar för just er verksamhet. Som exempel kan nämnas e-handelslösningar som PrestaShop och Magento.

Besöksstatistik

Webbdesign - Besöksstatistik

Som ett viktigt verktyg för er uppföljning av besöksstatistik finns det full möjlighet att få ut statistik på antalet besökare och på vilket sätt de hittar er sida. Det kan vara länkningar från andra sidor, sökmotorer,annonser och liknande.

Det går att få ut statistik på antalet besökare, var de kommer ifrån i landet och vilka länder och regioner besökarna kommer ifrån. Det går vidare att se vilka sidor man har tittat på, vilka länkar som är klickade  och hur länge besöket har varat.

Det går även att se via vilken sökmotor besökaren kommer in på sidan, det kan vara  Google, Yahoo!, Bing och andra sökmotorer. Man ser även om besökaren kommer in via Facebook, Twitter och liknande.

Kort sagt går det att få en fullständig rapport på webbsidans trafik, och besöksstatistiken blir med det ett av marknadsförarens viktigaste verktyg.

Domänregistrering och webbhotell

Webbdesign - Domänregistrering - Webbhosting

Vi är återförsäljare för Sveriges största webbhotell, Loopia AB och kan erbjuda domänregistrering och webbhotell med höga prestanda till konkurrenskraftiga priser.

Vi registrerar de flesta toppdomäner .se, .com, .org. Vi kan även registrera landsspecifika domäner som .cc, .be, .dk m.m. Samtliga domäner registreras på er som innehavare.

Webbhotell finns det flera alternativ att välja på med olika tillval. Gemensamt för samtliga paket är att det ingår obegränsat antal e-postadresser och obegränsat antal subdomäner, ex. forum.dittforetag.se.

Naturligtvis kan man även använda er befintliga domän och webbhotelleverantör om ni önskar. Det går även att flytta befintligt domännamn till Loopia.

Vi sköter all administration i samband med registrering av domän och webbhotell åt er.

Supportavtal och utbildning

Webbdesign - Support

För att administrera er webbsida kan ni välja  mellan att ni tecknar ett supportavtal med oss eller att vi utbildar en lokal administratör hos er.

För att uppdatera eller lägga till innehåll på en sida i WordPress i egenskap av webbredaktör, krävs det inga speciella kunskaper i programmering eller HTML.

Vi ordnar även med erforderlig utbildning av systemadminstratörer och webbredaktörer efter era önskemål. Kontakta oss för detaljer.

Tilläggstjänster

För att få er webbdesign att sticka ut från mängden erbjuder vi även tilläggstjänster som fotografering och grafisk design. Kontakta oss för mer information.